prosze pomozcie mi z tym zadaniem bo juz sie glubie z obliczeniami
jaga: Oblicz :wszustko jest w ułamkach
F) 13/5 − 4 3/4 =
g) −11 1/7 − 3 5/9 =
h) −4 5/6 − 4/11=
i) 10 4/7 + 3 6/21 − 6 13/42=
j) − 14 1/5 + 17 2/15 − 15 6/75=
k) (7 1/3 − 13 6/7)−(5−8 2/21)=
l)(24 11/12+7 5/6− 32 2/3)−( −7 3/4+12 1/2)=
10 paź 19:06
ceaser I: głupotą byłoby podawanie rozwiązań do tego zadania, samemu trzeba to zrobić
10 paź 19:12
jaga: he ale ja nie umiem tego a jestem co dopiero w klasie 6 i mam poczatki tego
10 paź 19:14
Trivial: Zadawaj konkretne pytania, a nie 'oblicz' i milion przykładów...
10 paź 19:15
10 paź 19:16