implikacja
BLAZEJ_505: Zapisać w implikacji
W każdym kwadracie kąt między przekątną a bokiem ma miarę 45
w tamtym zadaniu źle przepisałem więc jeszcze raz proszę o rozwiązanie
10 paź 19:03
Basia:
no i po co nowy post ? nie mogłeś poprawić w poprzednim ?
Jeżeli czworokąt jest kwadratem to kąt między przekątną a bokiem ma miarę 45
albo bardziej sformalizowane
czworokąt ABCD jest kwadratem ⇒ |∡ACB| = |∡ACD| = |∡CAB| = |∡CAD| =
|∡BDA| = |∡BDC| = |∡ABD| = |∡CBD| = 45 stopni
10 paź 19:13
BLAZEJ_505: dziękuję bardzo to ja wolę ten pierwszy zapis słowny
10 paź 19:15