:)
ceaser I: znajdz wszystkie liczby 3 cyfrowe a,b,c c−jedności b−dziesiątek a setek, jeśli 4cyfrowa
liczba abc1 jest 3 razy większa od czterocyfrowej liczby 2abc
10 paź 19:00
Basia:
L1 = a*1000 + b*100 + c*10 + 1
L2 = 2*1000 + a*100 + b*10 + c
L1 = 3*L2
1000a + 100b + 10c + 1 = 6000 + 300a + 30b + 3c
700a + 70b + 7c = 5999 /:7
100a + 10b + c = 857 = 100*8 + 10*5 + 7
i innych możliwości nie ma, bo z treści zadania wynika, że a,b,c są cyframi
10 paź 19:06
ceaser I: dzieki wielkie
10 paź 19:09
ceaser I: a można to inaczej zapisać
10 paź 19:29
ceaser I: a można to inaczej zapisać
10 paź 19:29