matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wektory
Marcinho:
Dane są trzy wektory: a = [1;−1], a = [4; 3], c = [−10;−11]. Proszę przedstawić wektor c jako kombinację liniową wektorów a i b.
10 paź 18:40
krystek:
c=n[1,−1]+m[4,3]
10 paź 18:43
Marcinho:
dzięki wielkie
10 paź 19:24