Prawdopodobieństwo
Julia: Należy losowo umieścić 5 bluzek w 5 szafkach. Obl. prawdopodobieństwo, gdy wszystkie bluzki
umieści się w jednej szafce.
10 paź 18:03
krystek: Ω=5
5
A =(do wyboru 5 szaf )=5
10 paź 18:14
Julia: dziękuję za pomoc. Zrozumiałam

to zadanie

dzięki
10 paź 18:15
Julia: a gdy w każdej szafce będzie jedna bluzka to jak to zapisać?
10 paź 18:19
Julia: będzie 5*4*3*2*1 = 120 czyli
10 paź 18:21
krystek: 1 w 5 szafach
2−ga w 4
3−cia w 3
4−ta w 2
5−ta w1 i masz 5*4*3*2*1
10 paź 18:22
krystek: tak
10 paź 18:23
Julia: dziękuję
10 paź 18:25