ciągi
bella 123: Mam tu parę zadań z ciągów. Próbowałam je zrobić,ale że ja nie jestem zbyt dobra w tym to
proszę was o pomoc w tych zadankach. Z góry dziękuję
zadanie 1 Sn=81 sn+4=124 r=1/2 trzeba znaleźć ciągi.
zadanie 2 a1* a3=16 a2*a4=55 S12=?
zadanie 3 1+4+8+10+...+x=117 Znajdź X. z
adanie4 Pomiędzy liczby 32 i 500 ustawić liczby x i y aby ciąg 32,x,y,500 był ciągiem
geometrycznym.
zadanie 5 Między 4 i 50 wstawić dwie liczby tak, aby trzy pierwsze tworzyły ciąg arytmetyczny,
a trzy ostatnie ciąg geometryczny.
10 paź 15:59
ICSP: 10 min...
10 paź 16:00