prawd
Gosia: W urnie jest 27 kul ponumerowanych od 5 do 31, kule z numerami od 5do 10 są czerwone, od 11 do
20 zielone a pozostałe żółte. Losujemy 1 kulę. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia że
wylosowana kula będzie zielona luz z numerem podzielnym przez 3
10 paź 15:44
nanan:
10 gru 08:21
:
Zielone z numerem podzielnym przez 3 to kule 12,15 i 18
P=3/27
10 gru 13:02
.:
tam w zadaniu było ... zielona lu
b podzielna przez 3
| | 9+10 − 3 | | 16 | |
więc mamy P = |
| = |
| |
| | 27 | | 27 | |
10 gru 14:34