matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Daria:
Dana jest funkcja f(x) = 2/x (ułamek) Podaj wzór funkcji g(x) powstałej w wyniku przesuniecia funkcji f o wektor [−3; 4]. proszę pomóżcie
10 paź 14:11
sushi_ gg6397228:
a
h(x)=
+q wektor przesuniecia [p,q]
x−p
10 paź 14:13
rumpek:
2
f(x) =
+ 4
x + 3
D = R − {−3}
10 paź 14:30