matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone. Równania i nierówności
Guma90:
z+2
3z+i
1)
=
i−1
2+i
2) Re(iz)≤1 3) z
2
+2z+10=0 4) z
2
=4z(nad z kreska pozioma) 5) 3z+z(nad z kreska pozioma)=2+7i 6) 2z+(3−i)*z(nad z kreska pozioma)=5+4i
10 paź 08:01