matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
: )
Billy:
Zapisz, nie używając symbolu wartości bezwzględnej.
1
a) | 1
−
√
2
|
3
23
b) | −
+
√
101
|
2
c) | 2
√
3
− 3 | d) |
1
3
− 0,(3) | e) | 1,(41) −
√
2
| g) | 3π − 9,4 |
9 paź 21:39
agata:
1
1
a) I1
−
√
2
I=
√
2
−1
3
3
23
23
b) I−
+
√
101
I=
−
√
101
2
2
c) I2
√
3
−3I=2p{3]−3 d)IU{1}{3]−0,(3))=0 E)I1,(41)−
√
2
I=
√
2
−1,(41) g) I3π−9,4I=3π−9,4
9 paź 23:46