matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
silnia
krzychu:
Oblicz n,jeśli wiadomo ,że :
n
3
= 56
9 paź 21:16
Godzio:
n(n − 1)(n − 2)
= 56
6
n(n − 1)(n − 2) = 6 * 7 * 8 n = 8
9 paź 21:17
krzychu:
możesz mi wytłumaczyć skąd n=8 ?
9 paź 21:29