PILNE pomocy !!!!
Żaba...: Prostokąt o bokach długości 14,5 cm i 16,5 cm obracano raz wokół krótszego boku a drugi raz
wokół dłuższego boku . Oblicz stosunki pół powierzchni całkowitych i objętości powstałych brył
obrotowych . Wynik podaj z dokładnością do 0,01 cm.
wartość: 25 pkt +13za najlepszą odpowiedź Dzisiaj, 14:50
9 paź 19:42
Eta:

1) H=14,5 r=16,5
V=πr
2*H=... P
c= 2πr(r+H)=....
2) H−16,5 r= 14,5
dokończ obliczenia

b
9 paź 20:21
Żaba...: ooo dzieki bardzo a juz traciłam nadzieje
9 paź 20:40
Żaba...: a mogłabyś / mógłbys jeszcze w jednym mi pomóc ?
9 paź 20:41