rozwiąż nierówność
kinga: a= −1 b= 6 c=1 Δ=32 proszę obliczcie x1 i x2 bo staje ciągle w tym samym miejscu i
nie wiem co dalej.
9 paź 19:28
krystek: √Δ=√16*2=.. i liczysz
9 paź 19:29
krystek: Ale źle policzyłaś deltę z danych które napisałaś.
Δ=62+4
9 paź 19:30
kinga: no i mam −6 − 4√2 nad −2 i co dalej?
9 paź 19:31
Hoz: wylaczasz − 2 przed nawias
9 paź 19:32
krystek: Na osi OX zaznaczasz miejsca zerowe i parabolę ramionami w dół ,poniewaz a=−1<0
9 paź 19:32
kinga: racja! rzeczywiscie ma byc Δ=40 ale jak rozłożyć √40
9 paź 19:33
Problemowa: Raczej jest źle

Bo Δ=40, więc
√Δ = 2
√10. I podstawiasz:
9 paź 19:33
Problemowa: Dalej robisz tak jak mówi krystek
9 paź 19:36
kinga: no juz mam wszystko tylko nie wiem gdzie dać plusy i minusa przy paraboli?
9 paź 19:38
Problemowa: Jakie plusy i minusy? O czym Ty mówisz? Po lewej stronie osi zaznaczasz sobie punkt 3−√10 a
po drugiej 3+√10 łączysz je parabolą skierowaną ramionami w dól i tyle...
9 paź 19:40