prosze o rozwiazanie twgo zadania
Jadzia:
9 paź 18:47
Jadzia: prosze o pomoc z tym zadaniem
9 paź 18:58
krystek: = 32*1030*2*10−2=...
9 paź 19:23
Jadzia: tak tyle tez napisalam tylko wynik mi nie pasuje a powinno byc 1.8*1029
9 paź 19:35
krystek: To tylko 10 do mianownika i skraca się z 2 i 18
9 paź 19:37
krystek: ups z 2.
9 paź 19:39
krystek: i masz 9:5=1,8
9 paź 19:42
Jadzia: dzieki tylko dlaczego 1029
9 paź 19:44
krystek: 9*2*1029*(1/10)=1,8*1029
9 paź 19:44
Jadzia: chodzi mi o to jak z rownania wychodzi 1029 jak mi wychodzi 1028
9 paź 19:47
krystek: | | 1 | |
rozbijasz 1030*10−1*10−1=1029*10−1=10−29* |
| |
| | 10 | |
9 paź 19:47
9 paź 19:50
Jadzia: oki wielkie dzieki
9 paź 19:59