matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Powiązania liczb
Mite:
Czy to zadanie da się rozwiązać? I jakie jest tu powiązanie? Jeżeli: 2+81=6569 5+24=701 To ile wynosi 8+17= ...
9 paź 16:58
jan11:
2
3
+ 81
2
= 6569 5
3
+ 24
2
= 701 stąd proste obliczenie dla trzeciego przykładu
10 paź 14:43