matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
basssik:
−4
√
3
tgx +ctgx =
3
9 paź 16:07
Godzio:
π
x ≠ {
* k}
2
sinx
cosx
sin
2
x + cos
2
x
2
tgx + ctgx =
+
=
=
cosx
sinx
sinxcosx
sin2x
2
4
√
3
= −
sin2x
3
√
3
sin2x = −
2
π
4π
2x = −
+ 2kπ lub x =
+ 2kπ k ∊ C
3
3
9 paź 16:09
basssik:
Dzięki
9 paź 16:13