oblicz
Inez:
2
3√4
dwa dzielone na pierwiastek trzeciego stopnia z czterech
9 paź 15:51
Basia:
√4 = ..... ile ? chyba wiesz
podstaw i skróć
9 paź 16:20
ICSP: Basiu może ty wiesz ile to jest
3√4 ale ja nie
| 2 | | 3√16 | |
| = |
| skróć co się da. |
| 3√4 | | 2 | |
9 paź 16:22
Problemowa: | | 2 | | 2 | |
Zamień sobie wszystko na potęgę liczby 2. |
| = |
| = 2 : 22/3 = |
| | 41/3 | | 22/3 | |
2
1−2/3 = 2
1/3 =
3√2
9 paź 16:24
Basia:
a ja to przeczytałam tak jak jest napisane 3√4; tekstu już oczywiście nie
9 paź 16:45
okularnica : nie kumam ale dobra
10 paź 18:22