matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
D.:
x + 1/x =65/28
9 paź 15:41
Eta:
założenie x≠0
65
x
2
+1=
x
28
28x
2
−65x+28=0 Δ=.....
√
Δ
=.... x
1
=.... x
2
=....
9 paź 15:46
D.:
aaa... dzieki juz rozumiem
9 paź 15:46
Eta:
i o to chodzi
9 paź 15:48