matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj liczbę rozw. równania w zależności od parametru m:
dano:
x
2
+4|x|+3=m
2
−4
9 paź 15:27
VEVO:
x
2
+ 4|x| −m
2
+ 7 = 0 x≥0 x
2
+4x − m
2
+ 7=0 Δ=... x<0 x
2
−4x −m
2
+7=0 Δ=...
9 paź 15:38