abcd
Lolka: Niech a i b będą dowolnyymi liczbami rzeczywistymi:
a) jeżeli ab różne od 0, to różne od 0 lub b rózne od 0
b) jeżeli ab różne od 0, to a rózne od 0 i b różne od 0
c) jeżeli ab różne od 0 to a+b różne od 0
d) jeżeli ab różne od 0 to a/b rózne od 0
10 mar 14:13
uśka: jezeli iloczyn dwóch liczb jest różny od zera to zadna liczba nie może być zerem
a)nieprawda
b)prawda
c)prawda ,ale tylko jeśli a i b nie są liczbami przeciwnymitzn. a=5 b= -5
d)prawda - wynik z dzielenia może być 0 tylko gdy dzielna tzn. a=0,a ponieważ ab różne od
0
to obie liczby są różne od zera
10 mar 18:02