matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie kwadratowe
sila:
Czy może mi ktoś pokazać sposób rozwiązania tego zadania? 2x
2
+5x−12=0
9 paź 13:29
Trivial:
Δ = ... x
1
, x
2
= ...
9 paź 13:44
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
9 paź 13:45