matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste, geometria analityczna, punkt
Magda:
Punkt P lezy na prostej y = x+ 2, a jego odległość od prostej y= −x +2 jest równa 4
√
2
. Wyznacz współrzędne punktu P. Jak się za to zabrać?
9 paź 13:24
Święty:
P=(x,x+2) Znając odległość punktu P od prostej x+y−2=0 obliczysz współrzędne tego punktu.
https://matematykaszkolna.pl/strona/1249.html
9 paź 14:51