okrąg opisany na trójkącie
Ania: w trójkącie ABC boki mają długość odpowiednio 20 cm, 34 cm i 42 cm. Określ położenie środka
okręgu opisanego na tym trójkącie
9 paź 12:04
Eta:

jeżeli c
2> a
2+b
2 => Δ ABC jest rozwartokątny
42
2> 20
2+34
2 , ΔABC jest rozwartokątny
9 paź 12:20
Ania: dziękuje za pomoc
9 paź 12:34
Ania:

Budynek gospodarczy jest przykryty dachem jednospadowym. Oblicz długość x krawędzi bocznej
dachu.
17 paź 17:22
Ania: Trójkąt ABC podziel konstrukcyjnie na pięć trójkątów o równym polu.
Proszę bardzo o pomoc, z góry dziękuje
19 paź 19:31
aa:

x z Pitagorasa
19 paź 19:37
19 paź 19:40
Ania: dziękuje bardzo
19 paź 20:39
wiola: w trapezie ABCD przedłużono ramoina BC i Ad aż do ich przecięcia się w punkcie P. Oblicz |BP|
jeśli |AD|= 8 cm, |DP|= 5 cm, |BC|= 8 całych i 2\3 cm
19 paź 20:52
wiola: bardzo prosze o pomoc. i z góry ślicznie dziękuje
19 paź 21:13
Anuś: w trójkącie równoramiennym ABC boki mają długość odpowiednio |AB| =6cm, |AC|=|BC| =10cm.
Oblicz długość środkowych tego trójkąta. Proszę o pomoc. z Góry dziękuje.
23 paź 11:21
Ania: w trójkącie ABC boki są równe |AB|= 21 cm, |I|=12 cm, |BC|= 15 cm .Z wierzchołka C poprowadzono
dwusieczną kąta która podzieliła boki AB na dwa odcinki. Oblicz długość tych odcinków. proszę
o pomoc
24 paź 18:36
Aniuś: rozłóż wielomiany na czynniki.
a)
12x kwadrat +14xy+ 49y kwadrat − 36x kwadrat
b)
25m kwadrat − 4n kwadrat − 4n −1
c)
b do potęgi czwartej − 11b kwadrat +10
BARDZO PROSZE O POMOC. z góry dziękuje !
12 lis 18:38
Ania:
określ stopień wielomianu i wyznacz wskazane współczynniki. nie wykonuj zbędnych obliczeń.
A)
(2x do potęgi 3 − 4x do kwadratu + 5x−1) (−7x do potęgi 4−5x do potęgi 3 +x kadrat + 3x) ,
współczynnik przy x do potęgi 6 i x
B) (x do potęgi 5 − x do potęgi 3 − 2x do kwadratu + 4) ( −2x do kwadratu − 3x) współczynnik
przy x do potęgi 5 i wyraz wolny
13 lis 12:50
Ania: dla jakich wartości k wielomiany f i g są równe?
A)
f(x)= 2x do potęgi 3 − 3x do kwadratu−12x−7 , g(x)= (kx+k) do kwadratu (2x−7)
B)
f(x)= 27x do potęgi 3 −27x do kwadratu+9x−1, g(x)=(3x−2) do potęgi 3 −9kx do kwadratu+3kx +k +
2
13 lis 12:55
dick:

agasgahgadsghkj
26 paź 13:19