matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nierownosci kwadratowe
Zuzia:
Funkcja f(x)=x
2
−a przyjmuje wartosci ujemne dla: a)a=4 b)a=0 c)a=−1 d)a=−7
9 paź 11:01
Jack:
podstawiaj i sprawdzaj...
9 paź 11:02
Eta:
czyli odp: a)
9 paź 11:12