Dzien dobry! jutro mam kartkowke z tego i musze to umieć zatem proszę o pomoc!
kamilka: 1) x
2+5x+4<0
2) x
2+4≥5x
3) 6x+1>x
2
4) x
2−2x+3>0
5) x
2+6x+9≤0
6)−3x
2+4x−5≤0
7) −x
2+10x−25≥0
8) x
2−8x>0
9) x
2+x+4>0
10) x
2+2x+6<0
proszę jeśli można o obliczenia bo sam wynik nie wiele mi da.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
9 paź 10:46
gwiazda: Delte liczysz obliczasz x1 i x2 i rysunek i odczytujesz
9 paź 10:49
kamilka: a np w 2 i 8 to ile wynosi a,b,c ?
9 paź 10:51
gwiazda: w 2 masz a=−1 b=6 c=1 a w 8 a=1 b=−8 c=0
9 paź 10:58
9 paź 11:24
kamilka: @ Eta − dziękuję bardzo
9 paź 18:34