proszę o pomoc
smutna: 21=3(1+Ix+1I) I4-xI>5
(x-1)do2+(y+3)do2=16
-8
y=--------------
x
10 mar 13:16
mm: to są trzy zadania?
równanie?
nierówność?
i układ równań?
czy źle ten zapis interpretuję?
10 mar 13:58
smutna: to są trzy zadania
10 mar 14:18
mkmlk5: 21=3(1+Ix+1I) z tego x=5 lub x=-7
12 mar 12:21
mkmlk5: I4-xI>5 to natomiast rozwiązanie to xe (-∞,-1) suma (9,+∞)
12 mar 12:25
Ola: Mi wyszło w drugim x<-1
Skoro |4-x|>5 to 4-x>0
więc
|4-x|=4-x
a nierówność możemy zapisać tak:
4-x>5
x<-1
12 mar 15:20
Ola: Gdzie więc popełniłam błąd?
12 mar 15:21