matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz aby wyszlo x do ktorejs potegi
agnes234209:
8 paź 22:44
czesiek_hydraulik:
licznik pierwszego ułamka
1
x
5
mianownik pierwszego ułamka
1
x
−6
licznik drugiego ułamka
1
x
−8
mianownik drugiego ułamka
1
/x
3
dawaj dalej
8 paź 22:48
agnes234209:
?
8 paź 23:07
Gustlik:
x
−1
x
4
1
(
)
−4
x
2
*
=
1
(
)
2
x
−3
x
−2
x
1
1
=x
−5
:
*
:x
−3
=
x
−6
x
−8
=x
−5
*x
−6
*x
8
*x
3
=x
−5−6+8+3
=x
−11+11
=x
0
=1, x≠0
9 paź 00:19