Pilna pomoc
Adam: Proste zadanie,które ja kompletnie nie rozumiem.
a)Napisz wzór funkcji wykładniczej,której wykres przechodzi przez punkt A=(−3;8)
Będę bardzo wdzięczny za rozwiązanie.
8 paź 20:32
krystek: y=ax podstawiasz współrzędne i obliczasz a
8 paź 20:35
Adam: Dziękuję za pomoc ,ale można troszkę bardziej jaśniej
8 paź 20:41
Trivial: Ale jest bardzo jasno.
8 paź 20:42
Mateusz: Przypominam punkt dowolny u ciebie akurat A ma wspołrzędne A=(x,y) jasniej sie chyba nie da
jak nie rozumiesz to pisz zaradzimy co na to
8 paź 20:43
8 paź 20:48
Mateusz: Jednak zrozumiałeś

wynik dobry
8 paź 20:56
Adam: to jednak było faktycznie proste,dzięki za pomoc

.
8 paź 20:58
krystek: I trudno?
8 paź 20:58