matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układy równań:
Mary:
⎧
3
x
* 5
y
= 75
a)
⎩
3
y
* 5
x
= 45
⎧
3
x
+ 3
y
= 28
b)
⎩
3
x+y
= 27
8 paź 12:47
gwiazda:
a) x=1 y=2 , b) np x=3 y=0 lub y=3 a i x=0
8 paź 13:40
Mary:
a jak to rozwiązałaś opórcz tylko podstawiania?
8 paź 13:48