matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Jordan:
Moze mi ktoś tylko to wyjaśnić
√
3
cosφ = −
}
2
7π
} > φ = Arg(z) =
6
1
sinsφ = −
}
2
8 paź 11:30
Trivial:
Czego tu nie rozumiesz? Trzeba rozwiązać ten układ równań w przedziale [0, 2π).
8 paź 11:49