rozwiąż równanie
kakauko: 3√x + 23√x2 −3 =0
7 paź 23:29
Trivial:
Nic ci to nie przypomina? A może jednak?
7 paź 23:32
kakauko: no właśnie nic
7 paź 23:37
ZKS:
x
1/3 = t > 0
2t
2 + t − 3 = 0
| | 3 | |
(x1/3 − 1)(x1/3 + |
| ) = 0 ⇒ x1/3 = 1 ⇒ x = 1 |
| | 2 | |
7 paź 23:40
Eta:
podstaw
3√x= t
2t
2+t−3=0
7 paź 23:40
7 paź 23:41
Trivial: ZKS, t nie musi być >0
7 paź 23:41
kakauko: dzięki jednak łatwe zadanie
7 paź 23:41
Godzio:
ZKS czemu t > 0 ?
7 paź 23:41
7 paź 23:42
ZKS:
Nie wiem Godzio może pora na spanie. Rzeczywiście jest nieparzysty pierwiastek.
7 paź 23:42
ZKS:
Mogę zwalić że to przez studia jestem śpiący taki.
7 paź 23:43
Godzio:
Ja mam można powiedzieć "wieczorowe" codziennie (a właściwie od pn − czw.) kończę o 20:35
7 paź 23:45
ZKS:
A od której zaczynasz? Ja tylko raz mam do 18.
7 paź 23:47