Trygonometria
F: | | cosα − 1 | | sinα | |
sinα x |
| = |
| x (cosα − 1) |
| | cosα | | cosα | |
ktoś może mi wytłumaczyć co się stało z tym czerwonym cosinusesm? bo nie wiem jak dla mnie to
wyparował, powinien chyba tez byc pod zielonym ? jeśli ktoś potrafi to jakoś rozpisać to
byłbym wdzieczny

z gory dzieki
7 paź 18:49
Trivial:
| | b | | ab | | a | |
a* |
| = |
| = |
| *b = ... |
| | c | | c | | c | |
7 paź 18:50
Godzio:
Mnożenie jest przemienne
| | cosx − 1 | | sinx | |
sinx * |
| = |
| * (cosx − 1) |
| | cosx | | cosx | |
Z tego faktu zamieniliśmy sobie kolejność mnożenia sinx z (cosx − 1)
7 paź 18:50
F: eh no tak chyba już za długo siedze bo zaczynam sie głowić nad takimi banałami, dzieki bardzo
za szybka i sprawna odpowiedz : D pozdrawiam
7 paź 18:53