matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż nierownosc
patrycja:
x2 + 12x > − 24 do krytek : wiem jak obliczyć Δ itd obliczyłam wyszło mi 48.. jak wyciagnac z tego pierwiastek aby obliczyc x1 i x2
7 paź 18:42
sushi_ gg6397228:
√
48
=
√
16*3
=
√
16
*
√
3
=...
7 paź 18:44