......?pomóccc
Klauduu...: ktore z podanych wyrazen przyjmuje wartosc ujemna dla x=274
a) (x-147) (x+350)
b) (128-x) do kwadratu 2
c) x(138-x)
d)2x-(x-159)
Pomóżcie mi...!?
9 mar 22:12
Spike : Po prostu podstaw 274 za x w wyrażeniach i oblicz.
9 mar 22:14
Klauduu...: a wynikk...?
9 mar 22:14
Spike : a) (274-147)(274+350)=-127*724= liczba minusowa
b) (128-x)2 - liczba dodatnia, bo jest do kwadratu
c) 274(138-x)- liczba ujemna bo wartość w nawiasie będzie ujemna
d) 2*274-(274-159) dodatnia
więc odp to: a, c
9 mar 22:18
fhg: fghfdgfdghregyr
9 sty 20:16