Elementy statystyki opisowej.Teoria prawdopodobieństwa i kombinatoryka
Tancerz: Zadanie dla Godzia
Na potrzeby gospodarki zużyto 20km3 wody, w tym na cele przemysłowe13,6km3, na gospodarkę
leśną i rolnictwo 4,4km3,a pozostałą część na gospodarkę komunalną. Zużycie tej wody
przedstawiono na dragriamie kołowym:
7 paź 13:46
Tancerz:
7 paź 13:55
Tancerz:
7 paź 14:01
Tancerz: w środku to są procenty Godzio wytłumacz i rozwiąż krok po kroku
7 paź 14:02
sushi_ gg6397228:
| 13,6 | |
| =.... i potem zamieniasz na %; tak trzeba zrobic z kazda liczba |
| 20 | |
7 paź 14:04
Tancerz: Proszę cię Godzio zrozumienie zadania
7 paź 19:33
Tancerz: Godzio możesz mi wytłumaczyć zadanie, bez zrozumienia nie rozumie się matmy chyba się z tym
zgodzisz Godzio
7 paź 19:43
Tancerz: w takim razie jak Godzia nie ma to proszę kogoś innego o wytłumaczenie
7 paź 20:06
Tancerz: w takim razie proszę o sposób jak to policzyć ja policzę ok
7 paź 20:29
b.: tak jak Ci sushi napisał, liczysz
| | 13,6 | |
|
| * 100% = ... (policz i dowiesz się, jaki % wody idzie na cele przemysłowe) |
| | 20 | |
7 paź 21:09
Tancerz: | 13,6 | |
| *100%=0,68*100%=68% |
| 20 | |
8 paź 17:49
Tancerz: mogę prosić Godzio o wytłumaczenie tego zadania
8 paź 18:57
b.: no i dobrze, 68% Ci wyszło −− więc już chyba wiesz, który to będzie wykres?
8 paź 20:30
Tancerz: Godzio mógłbyś mi to jsano wytłumaczyć dlaczego tak to liczę
liczę na odpowiedz twoją
9 paź 13:13