Wyrażenia wymierne - pomoc;/
Pati: Witam przepraszam, że tutaj piszę ale mam problem z wyrażeniami wymiernymi, czy jest tu ktoś
kto miałby chwilę czasu mi wytłumaczyć kilka rzeczy. Mój numer gg to: 13771813 Pozdrawiam i z
góry dziękuję
6 paź 21:14
Mateusz: Pisz tu komu by sie chciało kopiowac nr gg
6 paź 21:19
sushi_ gg6397228:
a szczegolnie wklepywac dziwne ulamki na gg
6 paź 21:20
Eta:
hmm .....na forum jest.... sushi gg ......

którego pozdrawiam
6 paź 21:21
Mateusz: O tez
by trzeba było cos takiej posatci:
2+x
−−−
3x
a jak by co dłuzszego było wyrownuj to człowieku spacjami czy niewiadomo czym
6 paź 21:23
sushi_ gg6397228:
napisalem na gg ale nie dostalem info zwrotnej
6 paź 21:24
Mateusz: jest niedostępna a moze niwidoczna
6 paź 21:26
Eta:
A już myśleliście,że "złowiona laska" ....
6 paź 21:27
sushi_ gg6397228:
mowie o info do
p. Ety poszlo z tydzien temu i nic nie wrocilo
6 paź 21:28
Mateusz: aha to
p Ete chciałes złowic chyba za słabej przynęty uzyłes
6 paź 21:30
Eta:
Oj tam, oj tam

.......o pół wieku za późno
6 paź 21:36
Mateusz: Do niej trzeba tak zagadac:
4(coshx+coshy + sinh x + sinh y) =(ex + e−x)(ey + e−y)(ex +e−x)(ey−e−y)
=ex+y +ex−y+e−x+y + e−x−y=2(ex+y + e−(x+y))
6 paź 21:39
Pati: Hehe oki więc postaram się tutaj wytłumaczyć.
No więc problem mam np. z tym, że nie wiem jak rozwiązywać przykłady tego typu:
10x2−5x4x2−9 − 5x2x+3
lub
x+22x−5 − 3x3−2x2(2x−5)(3+x)
lub
123x2−4x * x18x + 6
lub
4x−37+2x = 0
6x+15x−4 = −3
Nie rozróżniam po prostu gdzie robi się na krzyż, gdzie do wspólnego mianownika. Z tym wspólnym
mianownikiem też często mam problem. No i jeszcze przesuwanie hiperboli, ogólnie rozumiem
tylko przykładowo jak mam przed całym wyrażeniem: − i w mianowniku później przykładowo x−3 to
jakie jest w tym wypadku: p. i w którą stronę się przesuwa jak jest − to w lewo czy w prawo?
6 paź 21:54
6 paź 21:56
6 paź 21:56
6 paź 21:58
Godzio:
Eta jesteś za dobra
6 paź 21:58
Eta:
Najpierw przestudiuj ten materiał , myślę że rozjaśni problem
6 paź 22:00
Pati: Eta Dziękuję Ci bardzo

Przejrzę wszystko i może zrozumiem
6 paź 22:00
Eta:
ojjj ......... nie zawsze, nie zawsze
6 paź 22:01
Eta:
Ostatni wpis ... @
Godzia
6 paź 22:02