.....?
Kindzia97: Pomóżcie Kinga Pole powierzchni szescianu jest równe 486cm szesciennych znajdz objetosc
tego szescianu i narysuj siatke w skali 1:3
9 mar 21:53
Mickej: pole szescianu wynosi
Ps=6*a2
468=6*a2
a=9
V=a3
Vs=729cm3
9 mar 21:55
Kindzia97: a siatke jak narysowac...?
9 mar 21:58
Kindzia97: dzieki...!
9 mar 21:59
Mickej: siatka to jest takie coś jak kiedys sie w klasy grało ale nie wiem moze tylko ja takiego
downa miałe i w to grałem to będą 4 kwadraty w rzedzie i przy przed ostatnim bedą
jeszcze 2 po bokach i boki maja 3 cm
9 mar 22:02
Kindzia97: mickej pole 486 a nie 468 niepomyliles sie...?←
9 mar 22:03
Mickej: tylko zle napisałem wynik jest prawidłowy
9 mar 22:06
Kindzia97: oki dzieki
9 mar 22:07