równania
DASTII1665: Rozwiąż równanie :
x3+4x2+9x+6=0
6 paź 19:30
Grześ: pierwiastek x=−1, więc grupujemy:
x
3+x
2+3x
2+3x+6x+6=0
x
2(x+1)+3x(x+1)+6(x+1)=0
(x+1)(x
2+3x+6)=0
sprawdź czy istnieją jeszcze jakieś pierwiastki
6 paź 19:32
DASTII1665: ok a to jak

(x
3+4x
2+9x+6) : (x+1)
wiem ze odpowiedź jest taka x
2+3x+6
Pytanie moje jest takie jak to zostalo podzielone ze wyszlo x
2+3x+6
6 paź 19:44
DASTII1665: wie ktos .

to dla mnie bardzo wazne
6 paź 19:59
DASTII1665: dobra juz wiem
6 paź 20:24