;/
zuzia. : Pomocy

W stozek o promieniu podstawy r=24 oraz tworzącej l=39 wpisano ostroslup prawidlowy trojkatny.
Obicz pole powierzchni calkowitej.
Źle mi wychodzi...Bo wychodzi 3888
√35
6 paź 18:29
sushi_ gg6397228:
rysunek zrobiony
6 paź 18:30
zuzia. : no tak..nie wiem czemu mi zle wychodzi..
6 paź 18:33
sushi_ gg6397228:
to pokaz swoje obliczenia
6 paź 18:35
dero2005:

r =
23h
p
h
p = 36
h
s =
√l2 − (a2)2 = 33
P
b =
32a*h
s = 1188
√3
P
c = P
p + P
b = 1620
√3 → powierzchnia całkowita ostrosłupa
6 paź 20:30