wyznacz parametry b ic.
redhead : Zbiorem rozwiązań nierówności x2 − b2 x + c < 0 jest przedział (2; 3) . Wyznacz parametry b i
c.
6 paź 18:09
sushi_ gg6397228:
masz podane miejsca zerowe, wiec zapisz postac iloczynowa; latwo zobaczyc ile bedzie "b" i "c"
6 paź 18:12
redhead : chyba jednak nie.. nie wychodzi..
6 paź 18:19
sushi_ gg6397228:
co nie wychodzi
6 paź 18:20
redhead : wynik, albo coś źle robię...
6 paź 18:22
sushi_ gg6397228:
wiec podaj swoje obliczenia
6 paź 18:22
redhead : wstawiłam y=a(x−2)(x−3) dobrze?
6 paź 18:25
sushi_ gg6397228:
a=1
6 paź 18:26
sushi_ gg6397228:
i wymnazamy
6 paź 18:26
redhead : wynik z b to √5 lub √−5 a mi wychodzi 5
6 paź 18:29
sushi_ gg6397228:
przeciez tam masz b2= 5
c= ...
6 paź 18:31