matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
figury podobne
brunetka:
prostokąt o bokach długosci 1 i 3 rozcieto na dwa prostokąty podobne. w jakiej skali jeden z tych prostokątów jest podobny do drugiego?
6 paź 17:22
Eta:
x € (0,3)
x
1
k
=
=
1
3−x
1
rozwiąż równanie: x=
3−x
6 paź 18:18