matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiorem rozwiązań nierówności 4x^2 -x -4 ≤ 0 jest:
Sławek:
Zbiorem rozwiązań nierówności 4x
2
−x −4 ≤ 0 jest: Zacinam się przy delcie, która wychodzi mi
√
65
i niewiem co z tym zrobić.
6 paź 17:20
Eta:
1+
√
65
1−
√
65
x
1
=
x
2
=
8
8
x
1
> x
2
odp: x€ < x
2
, x
1
> =.........
6 paź 17:36