matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
skala podobieństwa
kasia;):
oblicz, w jakiej skali trójkąt acd jest podobny do trójkąta abc, a w jakiej do trójkąta dbc?
6 paź 17:10
agata:
AC=
√
81+36
=3
√
13
BC=
√
52
=2
√
13
AC
3
√
13
ACD podobny do ABC w skali
=
AB
13
AC
3
ACD jest podobny do DBCw skali
=
BC
2
6 paź 17:34