matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o szybka pomoc mega wazne z wytumaczeniem - oblicz
madzia227:
(4
3
√
72
−6
3
√
1125
)x2
3
√
9
6 paź 16:58
Eta:
3
√
72
=
3
√
8*9
= 2
3
√
9
,
3
√
1125
=
3
√
125*9
= 5
3
√
9
teraz dokończ ....
6 paź 17:10