funkcje
asia: Zpisz wzór funkcji w postaci kanonicznej
6 paź 16:16
ICSP: Podziel.
6 paź 16:19
eee:
6 paź 16:25
ICSP:
6 paź 16:26
asia: moge prosic o pomc ? nie widze rozwiązania
6 paź 16:30
ICSP: a umiesz dzielić

−x + 4 : x+2 = ?
6 paź 16:33
asia: aale pan mądry

wogle nie chodzi o to w tym zadaniu
6 paź 16:37
ICSP: a o co?
Masz sprowadzić do tej postaci:
6 paź 16:38
asia: aaa no tak taki ma byc wynik to przepraszam

jedank nie mam pojecia jak to sie dzieli

moge
prosic o rozpisanie?
6 paź 16:57
ICSP: nie umiesz dzielić? No cóż zrobimy inaczej:
| −x + 4 | | −x − 2 + 6 | | −(x+2) + 6 | | −x+2 | | 6 | | 6 | |
| = |
| = |
| = |
| + |
| = |
| |
| x+2 | | x+2 | | x+2 | | x+2 | | x+2 | | x+2 | |
− 1
6 paź 16:59
7 paź 01:56