matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
abcd:
Dla jakiej liczby "k"układ równań liniowych ma dokładnie jedno rozwiązanie.
⎧
5x+y=8
⎩
kx+2y=3
6 paź 16:14
ICSP:
dowal wyznaczniki i z głowy
6 paź 16:29
Bogdan:
albo y = −5x + 8y
−k
3
y =
+
2
2
−k
Układ ma jedno rozwiązanie ⇔ −5 ≠
2
6 paź 16:44