6 paź 13:02
Jolanta: warunek był dla p p=0 nie spełna warunku −1 ≤ 2*0−1 ≤−1
6 paź 13:14
Monia: wiec nie ma rozwiazania?
6 paź 13:15
6 paź 13:16
Monia: i p =0
6 paź 13:26
Monia: Kurcze, nie kumam tego podpunktu b
6 paź 13:26
Monia: "a" byl prosty, a "b" to nie wiem jak to zrobic i tego nie rozumiem
6 paź 13:27
Jolanta: ja też sie dopiero uczę ,mam nadzieje,ze ktoś mądry tu zagladnie.
−1 ≤ p ≤ 1 −1≤2p−1 ≤1 −
−1 ≤ 0 ≤1 −1≤−1 ≤ 1
| | 4 | | 4 | |
−1≤ |
| ≤ 1 −1≤ 2* |
| −1≤1 |
| | 5 | | 5 | |
6 paź 13:27
Monia: tez mam taka nadzeje, ze ktos mi pomoze, bo potrzebuje to zad. za 3,5 h
6 paź 13:30
ICSP: co trzeba zrobić bo ja nie w temacie.
6 paź 13:31
Jolanta: p=sin a masz policzyc ctg
| | cosα | |
ctgα= |
| mianownik ≠0 czyli p≠0 |
| | sinα | |
6 paź 13:31
ICSP: sinx = p
sin
2x + cos
2x = 1
p
2 + cos
2x = 1
cos
2x = 1 − p
2
cosx =
√1 − p2
ctgα =
6 paź 13:34
Monia: musze policzyc podpunkt b i nie wiem jak

w podpunkcie a wyszlo p=0 i p=4/5
6 paź 13:34
Jolanta: zadanie jest u góry w drugi m poscie Monia pisała
6 paź 13:34
Monia: Pomożesz
6 paź 13:34
ICSP: czyli p oraz 2p−1 to sinus i cos tego samego kata trzeba najpierw policzyć p
6 paź 13:35
Monia: juz rozwiazane, dzieki wszystkim za pomoc
6 paź 13:42