help!
Grześ1992: Znaleźć funkcje odwrotne h(x) do podanych funkcji f(x):
f(x)=sin2x
6 paź 10:32
sushi_ gg6397228:
a jaka jest funkcja odwrotna do zwyklego sinusa
6 paź 10:39
Grześ1992: x=sin2y
6 paź 10:44
sushi_ gg6397228:
przeciez to prawie to samo, tylko literki zamienione miejscami
6 paź 10:48
Grześ1992: no ja za bardzo nie wiem o co w tym chodzi przy sinusach i cosinusach jak to sie sprawdza...
| | x−3 | |
np. jak miałem funkcje y=2x+3 to x=2y+3 −−> y= |
| |
| | 2 | |
6 paź 10:53
Grześ1992: a przy sinusach tez mozna cos takiego robic ?
6 paź 10:54
sushi_ gg6397228:
funkcja odwrotna to arcus sinus
y = sin x
arcus y= x
wiec teraz pomysl nad swoim
6 paź 10:58
Grześ1992: | | 1 | |
2x=arcsiny −−> x= |
| arcsiny |
| | 2 | |
6 paź 11:16
6 paź 11:16
sushi_ gg6397228:
i gra muzyka
6 paź 11:20
Grześ1992: dzieki
6 paź 11:21
sushi_ gg6397228:
faceta całujesz−−−> fujjjjjjj
6 paź 11:28
o nie: może to dziewczyna w przebraniu
6 paź 11:39
Grześ1992: dzięki

*
6 paź 18:48