rozłóż wielomian na czynniki wiedząc
Przemek: rozłóż wielomian na czynniki wiedząc, że liczba a jest jego pierwiastkiem
w(x) = x3 + 3√2x2 − 4 √2 a=−√2
w(x) = 2x3 − x2 − 2x − 8 a=2\
prosze o pomoc i delikatne wyjaśnienie, z góry dziekuje
6 paź 10:24
6 paź 10:30
Paweł : mozesz to rozłozyć?
6 paź 11:06
sushi_ gg6397228:
a chcesz sie nauczyc czy nie
6 paź 11:24
Paweł : mam mały problem, ale myślę ze zaraz wszystko zrozumiem... troszeczke ten pierwiatek komplikuje
sprawe, no jasne ze chce sie nauczyć
6 paź 15:16
sushi_ gg6397228:
to trzeba poczytac i zaczac cos samemu robic
pierwiastek moze ciut komplikuje, powinno wyjsc juz dalej ładne rownanie kwadratowe
6 paź 18:00