Równanie logarytmiczne - oblicz x
Paweł: Mam problem z tym równaniem logarytmicznym.
xlog2(x+4)=32
6 paź 09:24
agata: Czy x+4 jest w nawiasie?
6 paź 10:56
agata:
6 paź 10:56
Bizon:
Paweł ... sprawdź czy nie jest to xlog2x+4=32
6 paź 11:49
Paweł: Napewno jest nawias :}
6 paź 12:14
Paweł: No chyba, że prowadzący się pomylił.. być może powinno być bez nawiasu, nie mam pojęcia jak
jest prawidłowo.
6 paź 12:24
Bizon: 5=(log
2x)*[log
2(x+4)] ... ale co dalej

? −
6 paź 12:28
Bizon:
jeśli bez nawiasu to proste −
6 paź 12:30